Develop branch build status



  • @d-healey Can confirm on OSX as well.



  • There's a quirk when dragging to highlight text in the new editor. If you drag from right to left into the margin the cursor and highlight jumps to the end of the line.

    Peek 2021-08-25 12-05.gif



  • Shift+Tab behaviour is problematic

    Peek 2021-08-25 12-31.gif



  • Tab spacing is inconsistent. First tab on a line is 6 spaces, after that they're 5 spaces and the cursor doesn't indicate which column the text will be entered.

    Peek 2021-08-25 12-40.gif



  • Closing quotation mark isn't automatically added



  • Console doesn't autoscroll to the end of the output



  • Another highlighting glitch. I can't select the closing curly brace with the mouse when line breaks are disabled, re-enabling line breaks solves the issue.

    Peek 2021-08-25 14-46.gif



  • No horizontal scrollbar when line exceeds editor width and line breaks are disabled.



  • Tab spacing is inconsistent.

    This might be a linux only problem - I remember fixing tab intention on macOS (I think the new line characters messed it up somehow). Can you reproduce this on windows? (I can't).

    No horizontal scrollbar when line exceeds editor width and line breaks are disabled.

    Yeah, I haven't added one yet, I'm too lazy.

    The rest of the editor things should be fixed.



  • A double click on an entry in the APICollection now does not add a new line in the editor with the selected entry.

    Is this only the case for me?



  • @MikeB same here 🙂



  • @MikeB same here



  • @Christoph-Hart said in Develop branch build status:

    Tab spacing is inconsistent.

    This might be a linux only problem - I remember fixing tab intention on macOS (I think the new line characters messed it up somehow). Can you reproduce this on windows? (I can't).

    No horizontal scrollbar when line exceeds editor width and line breaks are disabled.

    Yeah, I haven't added one yet, I'm too lazy.

    The rest of the editor things should be fixed.

    Thanks, you've been busy!

    I'll investigate the tab spacing further.

    Is this only the case for me?

    Me too



  • @Christoph-Hart said in Develop branch build status:

    The rest of the editor things should be fixed.

    The drag highlight thing is almost there, but I can't select the first character
    Peek 2021-08-26 00-14.gif

    Console still doesn't auto-scroll to end (Linux only maybe?).

    I noticed another quirk. When writing a function name, for example Console.print() When you add the opening parenthesis it adds the closing one automatically, this is good, but if you hit delete after the opening parenthesis, to delete the closing one, it deletes both of them.



  • If other individual features could be switched on and off via the context menu (View Option), that would be helpful.

    Here on the Mac, the editor is often laggy.
    With the option mentioned, one could also determine
    the reason for this and then switch off the function temp.



  • Problem with rebuilding the interface, only noticed it in the most recent commit but may have been there before. This is sometimes causing crashes when adding new components.

    In this example I've added a panel and given it a paint routine that just fills it with blue.

    Peek 2021-08-27 16-30.gif

    Update: Actually I can trigger the crash consistently, it's triggered when clicking back in the code editor from the interface designer after adding a new control. Haven't been able to isolate it in a new project yet though, only in the project I'm working on, will keep trying to isolate it. The debugger takes me to line 414 of CodeEditorApiBase.h but I'm not sure what I'm looking for.



  • Ok the crash is reproducable and it's weird.

    • New project.
    • Add a panel to the UI.
    • Add a reference to the panel to your script.
    • Set the panel's mouse callback to an empty function (you don't need to enable mouse callbacks in the property editor)
    • Hit F5 and notice in the component list (...) appears next to the panel's name
    • In the interface designer click the button to rebuild the UI and notice (...) goes away from the panel's name
    • Click in the script editor and kabooom!

    @Christoph-Hart Let me know if you want to do a debug session on this one if you can't recreate it



  • @d-healey oh this is what I got today too! In my case, it was when removing from the interface a panel that has been declared and painted through a timer...

    I also had the blue colour thing, in my case I just had a wrong colour code value and discovered that Hise replaces it with this marvellous blue 😍



  • @d-healey Thanks for the step list, should be fixed now.



  • @Christoph-Hart latest commit, all written code is gone, no NoteOn or NoteOff callbacks etc...
    Skärmavbild 2021-08-27 kl. 23.21.37.png Skärmavbild 2021-08-27 kl. 23.19.02.png



6
Online

1.5k
Users

4.6k
Topics

42.1k
Posts