BIG problem with HISE exporting CH monolith files



  • OK so I have 300 different sample maps all of them load properly and play properly when left as wav files, but as soon as I export them as CH files HISE is applying some strange off set to the ch file and I get this:

    4ba70a32-8a8b-4cea-be2d-4725ceb2dc9f-image.png

    Any one else had this?



  • More investigation - it would seem HISE is writing a file called .ch1 every time - its lost the file name....





  • @d-healey perhpas - but now my project wont even find the sample maps...



  • @Lindon well I tried the right menu option but HISE tells me my sample map is corrupt, I cant see where and the online xml validator reports no problems. Here's my sample map

    <?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
    
    <samplemap ID="" RRGroupAmount="1" MicPositions=";" SaveMode="2">
      <sample Root="36" LoKey="24" HiKey="38" LoVel="1" HiVel="127" RRGroup="1"
              FileName="{PROJECT_FOLDER}Bassica006 036.wav" Duplicate="0" SampleStartMod="0"
              SampleStart="0" SampleEnd="410411" Pitch="0" Pan="0" Volume="10"
              MonolithOffset="0" MonolithLength="413696" SampleRate="44100"/>
      <sample Root="41" LoKey="39" HiKey="43" LoVel="1" HiVel="127" RRGroup="1"
              FileName="{PROJECT_FOLDER}Bassica006 041.wav" Duplicate="0" SampleStartMod="0"
              SampleStart="0" SampleEnd="411581" Pitch="0" Pan="0" Volume="10"
              MonolithOffset="413696" MonolithLength="413696" SampleRate="44100"/>
      <sample Root="46" LoKey="44" HiKey="48" LoVel="1" HiVel="127" RRGroup="1"
              FileName="{PROJECT_FOLDER}Bassica006 046.wav" Duplicate="0" SampleStartMod="0"
              SampleStart="0" SampleEnd="409861" Pitch="0" Pan="0" Volume="10"
              MonolithOffset="827392" MonolithLength="413696" SampleRate="44100"/>
      <sample Root="51" LoKey="49" HiKey="53" LoVel="1" HiVel="127" RRGroup="1"
              FileName="{PROJECT_FOLDER}Bassica006 051.wav" Duplicate="0" SampleStartMod="0"
              SampleStart="0" SampleEnd="411581" Pitch="0" Pan="0" Volume="10"
              MonolithOffset="1241088" MonolithLength="413696" SampleRate="44100"/>
      <sample Root="56" LoKey="54" HiKey="58" LoVel="1" HiVel="127" RRGroup="1"
              FileName="{PROJECT_FOLDER}Bassica006 056.wav" Duplicate="0" SampleStartMod="0"
              SampleStart="0" SampleEnd="410239" Pitch="0" Pan="0" Volume="10"
              MonolithOffset="1654784" MonolithLength="413696" SampleRate="44100"/>
      <sample Root="61" LoKey="59" HiKey="63" LoVel="1" HiVel="127" RRGroup="1"
              FileName="{PROJECT_FOLDER}Bassica006 061.wav" Duplicate="0" SampleStartMod="0"
              SampleStart="0" SampleEnd="411959" Pitch="0" Pan="0" Volume="10"
              MonolithOffset="2068480" MonolithLength="413696" SampleRate="44100"/>
      <sample Root="65" LoKey="64" HiKey="84" LoVel="1" HiVel="127" RRGroup="1"
              FileName="{PROJECT_FOLDER}Bassica006 065.wav" Duplicate="0" SampleStartMod="0"
              SampleStart="0" SampleEnd="409861" Pitch="0" Pan="0" Volume="10"
              MonolithOffset="2482176" MonolithLength="413696" SampleRate="44100"/>
    </samplemap>
    


  • @Lindon said in BIG problem with HISE exporting CH monolith files:

    413696

    For some reason the MonolithLength is always the same, which explains why the waveform has a wrong offset, it should more or less equal the SampleEnd of each XML element.



  • @Christoph-Hart so how do I get it back to where it should be?



  • What happens if you change SaveMode back to 0, delete the .ch1 file and reexport the HLAC?



  • @Christoph-Hart - it reloads all the samples - OVERWRITES THE SAMPLE MAP ID with: ""

    so when you save as monolith it writes a ch1 fie called

    .ch1

    every single time.

    You cant even resave the sample map - it overwrites the ID again with ""

    So I created a new sample map - reloaded all the samples and saved it as the original named map, then exported the monolith - it did it again...

    So I created a brand new sample map, loaded some different audio in to it, saved it as a different sample map, this is what the relevant line of the sample map looks like:

    <samplemap ID="AATEST" RRGroupAmount="1" MicPositions=";">

    I load this sample map and create a monolith, this is what it does to the sample map:

    <samplemap ID="" RRGroupAmount="1" MicPositions=";" SaveMode="2">

    So I created a completely new project, added a sampler created a sample map:

    <samplemap ID="AATEST2" RRGroupAmount="1" MicPositions=";">

    saved it as a monolith, heres what it dod to the sample map:

    <samplemap ID="" RRGroupAmount="1" MicPositions=";" SaveMode="2">

    So I reloaded the version of HISE I have from November, created a new sample map :

    <samplemap ID="AATESTNOV" RRGroupAmount="1" MicPositions=";">

    ..then I saved the monolith:

    <samplemap ID="AATESTNOV" RRGroupAmount="1" MicPositions=";" SaveMode="2">

    Bingo - the version of HISE from November works - todays version doesnt...

    Finally I set one of the existing sample maps back to SaveMode =0, opened the project in the Nov Hise, opened the sample map and saved as monolith -- worked perfectly.

    Theres at least one bug in the latest version of HISE making monolith creation fail.



  • Yup, I just need to find out what broke, but the empty ID is a good hint... I remember adding some sanity checks but they might be a bit overambitious 🙂



  • @Christoph-Hart said in BIG problem with HISE exporting CH monolith files:

    Yup, I just need to find out what broke, but the empty ID is a good hint... I remember adding some sanity checks but they might be a bit overambitious 🙂

    cool - let me know when you have it.



  • I have it.



  • @Christoph-Hart - great - downloading now...


Log in to reply
 

15
Online

1.2k
Users

3.9k
Topics

34.4k
Posts