Trouble exporting a build with OSX + XCODE10



  • Hi folks, just wondering if any of you have dealt with this issue, I keep getting this error message when trying to export both a standalone app or plug-in version of my instrument ( using the very latest scriptnode version on OSX Mojave 10.14). I am suspicious that it has something to do with me having using a 64bit only version of HISE, but don't have access to another system to try it out. So any wisdom or ideas is super appreciated 🙂

    Screen Shot 2020-01-26 at 10.32.45 AM.png



  • @briandoliveira no wisdom here but I'm compiling using latest Hise -scriptnode version, 64bit, running Mojave and Xcode 10.1 and I have no problems.
    I read a lot iPhone stuff in your error code?



  • Did you select iOS instead of MacOSX?

    bc0edc52-dba8-44af-ae80-c246c99a2c65-image.png



  • @ulrik Thanks for the confirmation on the setup! At least I know its not that! @d-healey I am just using the built-in menu in HISE that accesses the Terminal directly ( I usually do the same in my studio setup machine and works fine), and even though I specify only the App it indeed seems to be trying to export and IOS app. Is there is a way that I can do this instead via the Projucer app as you show on your screenshot?



  • Which option did you select?

    c14a1506-4319-4734-9cae-4da9eebb87c9-image.png file:///media/dave/Work%201/Projects/Screen%20Shot%202020-01-27%20at%201.05.45%20AM.png



  • @d-healey Standalone macOS. I just found the Projucer file in the instrument folder and attempting to build it with Xcode now 🙂



  • @d-healey Yeah still getting the same error with doing it in Xcode directly, I am suspicious that somehow there are some funky settings on it that are causing the issue ☹



  • @ulrik @d-healey Major lesson learnt! I had been doing some tests with building a swift app on my iPhone and somehow it was still doing it with HISE! So always double-check if you have any outputs activated
    in Xcode>Window > Devices and Simulators.

    Although now I did find a major bug on an instrument we are building, so I will do a separate post on that.

    Thank you for all the great help!


Log in to reply
 

7
Online

882
Users

3.2k
Topics

26.7k
Posts