Problem exporting



  • Hello, I'm new to HISE so I'm probably doing something wrong. I've followed the instructions to compile HISE on OSX (I'm on HighSierra 13.3.3 with Xcode 9) and it compiled successfully. I've created a small project just to get started, but when I try to export it, either as standalone or VST, I get the following from the terminal:

    Last login: Mon Jan 13 14:20:22 on ttys000
    MacBook-Pro-di-Ale:~ ale$ /Volumes/Librerie/Strumenti\ HISE/Albanian\ Roots/Binaries/batchCompileOSX ; exit;
    Re-saving file: /Volumes/Librerie/Strumenti HISE/Albanian Roots/Binaries/AutogeneratedProject.jucer
    Finished saving: Visual Studio 2017 - Builds/VisualStudio2017/
    Finished saving: Xcode (MacOSX)
    Finished saving: Linux Makefile
    Compiling Standalone application Albanian Roots ...
    /Volumes/Librerie/Strumenti HISE/Albanian Roots/Binaries/batchCompileOSX: line 5: xcpretty: command not found
    xcode-select: error: tool 'xcodebuild' requires Xcode, but active developer directory '/Library/Developer/CommandLineTools' is a command line tools instance
    Compiling finished. Cleaning up...
    logout
    Saving session...
    ...copying shared history...
    ...saving history...truncating history files...
    ...completed.

    [Processo completato]

    I'm no expert in IT, but I guess it's telling me that I miss Xcode, which is absurd as I've used it to compile HISE... Any suggestions?
    Thanks!



  • line 5: xcpretty: command not found

    You need to install xcpretty, I think.



  • @d-healey isn't xcode10 recommended over v9? I don't remember (using only v10 here)



  • @ustk Not sure on High Sierra, I think it is on Mojave.



  • @d-healey I'm on High sierra with XC10, I don't know about Mojave though, it's a good thing to keep in mind...



  • Thanks all for the replies. Actually, I can't install xcode 10 at the moment, as my ProTools version runs on 10.3.3 and not 10.3.6, and I prefer not to update as I'm in the middle of a project. I'll try looking for this xcpretty (btw, what is it?) and see if the problem gets solved.



  • Ok, installed xcpretty, but I get an error again; I think the problem is this:

    xcode-select: error: tool 'xcodebuild' requires Xcode, but active developer directory '/Library/Developer/CommandLineTools' is a command line tools instance

    What does it mean? Sorry for these questions that might seem trivial to you, but I'm really new to all this.
    Thanks again!



  • Ok, after a web search I could find the solution (Xcode was not in the Application folder...)
    Now it compiles and it opens correctly, the samples are loaded, but how can I make it respond to my midi keyboard? When I play on the keyboard no sound can be heard.
    Thanks



  • Update: I built the VST and it works perfectly. It sounds and the controls are responding. The standalone version, as I mentioned, doesn't sound. I have a similar problem inside HISE, i.e. it sounds when I click the virtual keyboard with my mouse, but it doesn't play anything when I play my master keyboard, even if I can see the virtual keys being pressed and the MIDI activity icon blinking... The MIDI interface is recognized by HISE but for some reasons the software doesn't respond correctly to my MIDI keyboard.



  • @alepan did you connect HISE to your midi input device?

    File>Preferences>Audio & MIDI



  • Yes Lindon, both MIDI inputs of my interface are selected, as well as the Core Audio driver of my Apollo.
    The strange fact is that I can see the MIDI activity icon blink, but no sound is emitted. I also created a pitch bend and a CC1 modulator, but they do not respond.



  • Something is not working inside my HISE, because both the sound and the pitch bend work properly if I use the plugin I have built inside my DAW. But I cannot figure out what's going on....

    Here's a screenshot of my preferences:

    Screenshot.png



  • @alepan Do the audio meters move?

    c64eebbb-c448-4389-a284-cb1fd398aaf2-image.png



  • Hi David,
    no they don't move



  • Try this patch, tell me if you get any sound.

    HiseSnippet 692.3oc6V0saSCCE1osFwDvz.Mg3xbA2BpAF+b25VW6zDqinlxO2MYRNq0BG6fiyf9nr630f2BdT1a.bbRGIUDlphDCI.eUNe1m3O+c9w1WqBgzTkl3r1j4I.w4lzf4Ryr9yXbI4f8HNqSGwRMf1s.Z24IrzTHh33zdeKfyZcHDxmO6rur8tLASFBKfxGuVwCgC4wbSIpeuWvEhgrHXBOtxp2p2AgJYekPkg7oMsKIgE9d1T3HlcYsnDmqMHhaT5.Cy.oDmN6phlGLS8QYw5eMOk+NAXM7HA3Op.dnRDYYr8aR+YbQj+Em6TBwg5WpBsKTgMoi3Q7efWpFajOgaoGU0CmVWF87pRut0ROuZnGoB65TvNjDpnLAyrLyrgiESvUKGoNPZ.YJ2LuTsOe6+nz81TetIbV87sUM7ECT+t46hf+snCN4DHzTR1Nzgu8pMRudAUtAMfKg7Jxbhb2ba22vNEb2Gjf1Jpd+phRb70UsnLYkKJeYnA29IZlLMQktzON.h4STRqhTB9pTXnF9vXaTtJdeESW6Tmu8P7PVqOALSlNOcYmXUlzrT5Q6UNlTs4vxUMUVeMcJ57+NE4zs8pQ2ZTPG+e5FmMvb53DALPdJHTHhki2gtGbBKSXt.c4j7QJoJYlRxCqlALFLZ9zoftJ2q8.siwfWsThrYuwf.XUylueuCwrPlF0IngZg2pqEWV75dzB55ZqLc+6nCe6+M6vOVkY3xoiXXh5mvWdbTVb.1XMDPlHkf.2HpSKaywB6tV6hNqxnbiugiES5YscVLo2ESdkrGwrPs5X7hAiVIr4xWOGAO2x72psF9nQz10ibJSjg.TZ2G1kDicDONLzJ2O.0m584QMvmG2.e1pA97jF3ySafOOqA977K0G6kQ6jYTwEkhHf+f8XFFlqOPxvL47rdx2A.mQhTD
    


  • @d-healey said in Problem exporting:

    Ehm... how can I download the snippet? Sorry, really new to all this...



  • @alepan Copy the text, then in HISE go to FIle >> Import HISE Snippet



  • @d-healey said in Problem exporting:

    Ok, done but nothing has cnahged. I can see the MIDI activity blink, the virtual keys being pressed and the CPU meter change value of 0.1, but no sound from the sine wave generator...



  • Which branch of HISE did you build?



  • @d-healey said in Problem exporting:

    Which branch of HISE did you build?

    2.1.0, build version 650


Log in to reply
 

5
Online

578
Users

2.3k
Topics

17.7k
Posts